Top drie producten voor de kerstvakantie - Kidiyo
Samen op avontuur en leer over de bij
Red de bijenpopulatie samen met Beatrix de Bij
maart 17, 2022
Wat te doen met peuters? Leukste (knutsel)activiteiten!
mei 18, 2023

Top drie producten voor de kerstvakantie

Mam ik verveeeel meee.

Iedere ouder wordt ermee geconfronteerd, verveling. Vakanties zijn leuk maar ook in de Kerstvakantie is het soms een uitdaging om je kinderen te blijven vermaken. Vraag jij je soms af wat te doen met een peuter of kleuter tijdens de vakantie? Wij helpen je een handje!

Kidiyo maakt Avonturenboxen vol kant-en-klare activiteiten voor kinderen tot 6 jaar. De Avonturenboxen zijn perfecte activiteiten voor peuters en kleuters om de wereld te ontdekken! Speel altijd onder begeleiding van ouders. Ga samen op avontuur en ontdek spelenderwijs hoe jij de Kidiyo dieren een handje kunt helpen.

De opzet van de Avonturenboxen is hetzelfde, start met het lezen van het verhaal en ga vervolgens op avontuur!


Avonturenbox Victor de Vogel

Ontmoet Victor de Vogel, deze pimpelmees leeft in een grote, oude boom in het park. Het hele jaar door wordt het voor kleine vogels zoals Victor steeds lastiger om genoeg eten en drinken te vinden. Ga op avontuur met Victor en je hebt een middag vol lees- en speelplezier! Lees meer…


Bestel nu bij Toverkast.nl

Avonturenbox Walter de Walvis

Op een dag vindt Walter de Walvis iets dat niet thuishoort in de zee, iemand is zijn spullen verloren. Help jij Walter om de spullen terug te brengen naar de mensen? Lees samen het voorleesboek en ga op zoek naar zwerfafval. Word jij een superheld voor Walter? Lees meer…


Bestel nu bij Toverkast.nl

Avonturenbox Beatrix de Bij

Ken jij die kleine held die elke dag de wereld helpt? Ze is zo klein dat je haar bijna niet ziet. Ontmoet Beatrix de Bij en laat haar droom uitkomen. Want als jij de dromen van een bij uit laat komen, dan geven ze iets heel lekkers terug aan jou! Lees meer…


Bestel nu bij Toverkast.nl

Alles over Victor de Vogel Avonturenbox

Regent het en op zoek naar een activiteit voor in de Kerstvakantie? De Victor de Vogel Avonturenbox heeft activtiteiten die je zowel buiten als binnenshuis kunt doen. Lees het verhaal van Victor de Vogel, maak de vogelcupcakes en spot vervolgens buiten of lekker warm vanachter het raam welke vogels er af komen op jouw zelfgemaakte Vogelcupcakes.

Wat zit er in de Avonturenbox Victor de Vogel?

Voorleesboek Victor de Vogel
Begin de activiteit voor je kinderen met het lezen van het voorleesboek Victor de Vogel. In dit kleurrijke prentenboek ontdekken kinderen op speelse wijze hoe ze Victor en andere vogels kunnen helpen met hun zoektocht naar genoeg eten, het hele jaar door!
Vogelcupcakes
In de Avonturenbox zitten alle ingrediënten om Vogelcupcakes te maken voor Victor en zijn vogelvrienden. Het maken van de Vogelcupcakes duurt ongeveer 20 minuten en is een leuke activiteit voor in de vakantie. Voeg kokosolie toe aan de pindacakemix, giet het in de cupcakevormpjes en laat het stollen in de koelkast. Victor kan niet wachten op jouw zelfgemaakte vogelcupcakes. Leg het op de grond of in de boom, zodat Victor de cupcakes goed vinden.
Vogelspotkaart
Pak je vogelspotkaart erbij en kijk welke vogels op jouw zelfgemaakte vogelcupcakes afkomen! Misschien neemt Victor zijn vrienden wel mee!

Alles over Walter de Walvis Avonturenbox

Avonturenbox is een leuke activiteit voor kinderen, je kunt starten in huis met het lezen van het voorleesboek.

Op een dag vindt Walter de Walvis iets dat niet thuishoort in de zee, iemand is zijn spullen verloren. Help jij Walter om de spullen terug te brengen naar de mensen? In de Avonturenbox zitten alle ingrediënten voor een avontuurlijke middag. Lees samen het voorleesboek Walter de Walvis en ontdek hoe je hem kan helpen. Ben je klaar om op avontuur te gaan? Trek je handschoenen en superheldenhesje aan en ga op pad met het hele gezin. Neem je speurkaart mee, kan jij alle spullen vinden die de mensen zijn verloren?.

De Walter de Walvis Avonturenbox is ontworpen voor één persoon, maar je kunt met de hele familie op mini-avontuur.


Wat zit er in de Avonturenbox Walter de Walvis?

Voorleesboek Walter de Walvis
Duik mee in de kleurrijke zee met Walter de Walvis en ontdek de onderwaterwereld. Lees samen dit duurzame prentenboek voor kleuters en peuters.
Team Schoon Zwerfafvalpakket & Afvalspeurkaart
Ben je klaar om op avontuur te gaan? Trek je handschoenen en superheldenhesje aan en ga op pad met het hele gezin. Neem je speurkaart mee, kan jij alle spullen vinden?

Regent het? Pak de regenjas uit de kast, trek de regenlaarzen aan en lekker stampen in de plassen!

Alles over de Beatrix de Bij Avonturenbox

Wat te doen tijdens de Kerstvakantie? Deze activiteit is leuk voor peuters en kleuters maar ze hebben zeker de hulp van een ouder nodig! De activiteit duurt ongeveer 60 minuten. De Beatrix de Bij Avonturenbox bestaat uit het voorleesboek Beatrix de Bij droomt over bloemen en de activiteit is het knutselen van het Bloom DIY bijenhotel. Je hoeft natuurlijk niet alles op 1 dag te plannen, het is een activiteit die je over meerdere dagen kunt verspreiden.

Wat zit er in de Avonturenbox Beatrix de Bij?

Voorleesboek: Beatrix de Bij droomt over bloemen
In dit prentenboek ontdekken kinderen op speelse wijze hoe ze Beatrix en andere bijen kunnen helpen met hun zoektocht naar bloemen. Beatrix heeft jouw hulp hard nodig. Ze vliegt namelijk tegen nogal wat problemen aan in ons land. Ben je klaar om een heldendaad te verrichten? Lees het boek en bouw een insectenhotel voor Beatrix.
Do-It-Yourself BLOOM Bijenhotel
Het BLOOM Bijenhotel is een bouwpakket wat jezelf in elkaar kan zetten, een superleuke activiteit voor tijdens de Kerstvakantie. Bouw het pakket en versier hem zo mooi mogelijk zodat Beatrix jouw hotel als haar nieuwe huis kiest!

Het bijenhotel is volledig gemaakt van duurzame en gerecyclede materialen en is samen met de Bijenstichting ontwikkelt. De buitenzijde van het bijenhotel is voorzien van een natuurlijke coating waardoor deze, op een beschutte plek, buiten kan hangen. Het binnenwerk bevat gaatjes, van verschillende formaten, hier leggen de bijen hun eitjes in. Daarnaast biedt de bovenkant van het hotel plek voor andere insecten.

Er zit een duidelijke beschrijving bij hoe je het BLOOM Bijenhotel in elkaar kunt zetten. Daarnaast vind je nog extra tips hoe je het hotel zo aangenaam mogelijk maakt voor de bij.
Een speelse toevoeging
Het nieuwe kinderboek Beatrix de Bij heeft iets extra’s! Sommige pagina’s zijn korter dan andere, dit zorgt voor een extra speels effect.