Wat te doen met peuters? Leukste (knutsel)activiteiten! - Kidiyo
Top drie producten voor de kerstvakantie
november 8, 2022

Wat te doen met peuters? Leukste (knutsel)activiteiten!

Wat te doen met peuters? Peuters zijn dol op creatieve activiteiten. We hebben daarom de leukste (knutsel)activiteiten voor je op een rij gezet. Deze peuter activiteiten zorgen ervoor dat peuters en kleuters alles leren over de natuur en zijn goed voor uren speelplezier.

1. Laat je peuter op avontuur gaan met Beatrix de Bij

Laat je peuter of kleuter op speelse wijze ontdekken hoe hij/zij bijen kan helpen met hun zoektocht naar bloemen. We hebben hiervoor een speciale Avonturenbox ontwikkeld die bestaat uit:
✔️ Een bijenhotel die je peuter zelf in elkaar kan zetten.
✔️ Voorleesboek Beatrix de Bij droomt over bloemen.
✔️ Bee Friendly biologische bijenmix.

Tip: lees het boekje en bouw een slaapplaats voor Beatrix en haar vrienden. Goed voor uren speel- en leesplezier. De peuter activiteit kan zowel binnen als buiten worden uitgevoerd.
Laat je peuter op avontuur gaan met Beatrix de Bij

2. Help Walter de Walvis


Deze is voor als jij je afvraagt: wat te doen met peuters buitenshuis? Eén van de beste dingen om te doen met peuters is lekker naar buiten gaan en genieten van de natuur. Daar denkt Walter de Walvis ook zo over (maar dan natuurlijk in de zee). Walter komt veel spullen tegen die niet thuis horen in de zee. Laat je peuter Walter de Walvis helpen met het verzamelen van zwerfafval. Ook hiervoor hebben we een speciale Avonturenbox samengesteld, die bestaat uit:

✔️ Een zwerfafvalpakket (handschoenen, hesje, zak).
✔️ Voorleesboek Walter de Walvis.
✔️ Afvalspeurkaart.

Tip: lees het prentenboek en ga lekker met je peuter de natuur in om zwerfafval te verzamelen. Op die manier maak je je peuter bewust van zwerfafval, de natuur en de dieren. Ideaal voor als jij je afvraagt: wat te doen met peuters?
Walter de Walvis Avonturenbox

3. Op avontuur met Victor de Vogel

Wat te doen met peuter thuis, binnen of met regen? Dat is een vraag die we vaker tegenkomen. Hierop hebben wij het antwoord! Ga op avontuur met Victor de Vogel. Dat houdt in: koop de Avonturenbox en laat je peuter Victor helpen door het maken van vogelcupcakes. Hang deze vervolgens in je huis en bekijk samen met de vogelspotkaart welke vogels eropaf komen. Super leuk! Op die manier is je peuter bewust met dieren en de natuur bezig.

Inhoud van de box:
✔️ Voorleesboek Victor de Vogel.
✔️ Ingrediënten voor vogelcupcakes.
✔️ Vogelspotkaart.
Kidiyo Avonturenbox: Boek, vogelcupcakes & vogelspotkaart

Nog meer speeltips bij Toverkast.nl

Toverkasts 0-2 jaar
Toverkast 2-4 jaar
Speelgoed Toverkast 4-6 jaar
Toverkast 1

Wat te doen met peuter 2 jaar of 3 jaar

Of jouw peuter nu 2 jaar, 3 jaar of 4 jaar is, de Kidiyo Avonturenboxen zijn de ideale bezigheden voor jouw kind. Kinderen kunnen zowel binnen als buiten aan de slag met de Avonturenboxen.

Wist je dat de knutselactiviteiten perfect geschikt zijn om peuters hun fijne motoriek en verbeeldingskracht te stimuleren?

Andere leuke bezigheden voor je kind

Als jij je afvraagt; ‘wat te doen met peuters?’, lees dan deze leuke bezigheden voor je kind!

Bakken en koken:

Breng quality time door met je kinderen in de keuken door samen te bakken en te koken. Laat ze helpen met het meten en mengen van ingrediënten, en maak samen heerlijke traktaties zoals koekjes, cupcakes of pizza. Dit bevordert hun culinaire vaardigheden en vergroot het begrip van gezonde voeding.

Bouwen met blokken:

Wat te doen met peuters? Bouwen met blokken is altijd een succes! Geef je peuter een set bouwblokken en moedig hem of haar aan om torens te bouwen. Dit is niet alleen leuk, maar bevordert ook de hand-oogcoördinatie en het begrip van oorzaak en gevolg.

Muziek en dans:

Eén van de leuke bezigheden voor kinderen is muziek en dans. Peuters houden van muziek en beweging. Zet wat vrolijke muziek op en dans samen met je peuter. Dit is een leuke manier om energie kwijt te raken en de motorische ontwikkeling te stimuleren. Dus, wat te doen met peuters? Zet die muziek aan en dans!

Verkennen van de zintuigen:

Een andere leuke activiteit om te doen met peuters is het verkennen van de zintuigen. Maak een sensorische speelervaring door je peuter objecten te laten ontdekken in een bak met water of een sensorische bak met rijst of zand. Deze sensorische activiteiten zijn perfect voor de ontwikkeling van de zintuigen en de tastzin van peuters.

Natuurwandelingen:

Wat te doen met peuters buitenshuis? Maak regelmatig wandelingen met je peuter in de natuur. Ontdek samen nieuwe planten en dieren en geniet vooral van de natuur.

Peuter activiteiten

Dit artikel zijn we begonnen met het geven van leuke tips, die antwoord geven op de vraag: wat te doen met peuters? Vervolgens hebben we nog een aantal andere leuke bezigheden voor je kind op een rij gezet. Tot slot vind je hieronder omschrijvingen van de leukste peuter activiteiten voor het geval je daar naar op zoek bent. Deze activiteiten zijn speciaal ontworpen om de verbeelding van kinderen te prikkelen, hun zintuigen te stimuleren en hun vaardigheden te ontwikkelen.

Sensorisch spel:

Creëer sensorische speelervaringen met activiteiten zoals het verkennen van gekleurd rijst, het kneden van modderige klei of het spelen met water en ijs. Dit stimuleert de zintuigen van je peuter en helpt bij de ontwikkeling van hun fijne motoriek.

Natuurverkenning:

Een leuke peuteractiviteit is op natuurverkenning gaan. Verken samen parken, tuinen en bosrijke gebieden. Laat ze kennismaken met verschillende planten, dieren en texturen. Dit stimuleert hun nieuwsgierigheid en vergroot hun kennis van de natuurlijke wereld.

Fantasiespel:

Eén van de leuke bezigheden voor je kind is fantasiespel. Moedig je peuter aan om hun verbeelding te gebruiken door middel van fantasiespel. Bouw een fort met kussens, speel met poppen of verkleed je samen. Fantasiespel bevordert de taalontwikkeling, sociale vaardigheden en creativiteit.

Puzzels en sorteeractiviteiten:

Het maken van een puzzel behoort tot één van de klassieke peuter activiteiten. Introduceer eenvoudige puzzels en sorteeractiviteiten die geschikt zijn voor peuters. Dit helpt bij de cognitieve ontwikkeling, het ruimtelijk inzicht en het probleemoplossend vermogen.

Kunst en ambacht:

Wat te doen met peuters? Laat ze hun innerlijke kunstenaar ontdekken. Bied kleurpotloden, krijtjes en papier aan om te tekenen en schilderen. Moedig ze aan om hun creativiteit te uiten en hun fijne motoriek te verbeteren.

Hopelijk heb je met dit artikel genoeg handvatten gekregen voor ideeën die je kunt doen met je peuter!