Red de bijenpopulatie samen met Beatrix de Bij - Kidiyo
Band tussen ouder en kind versterken
5 manieren om te verbinden met jouw kind
februari 28, 2022
Top drie producten voor de kerstvakantie
november 8, 2022

Red de bijenpopulatie samen met Beatrix de Bij

Samen op avontuur en leer over de bij

Duurzaam kinderboek en activiteit voor peuters en kleuters over bijen.

Maak kennis met Beatrix de Bij!

Beatrix de Bij heeft een missie en daar heeft ze de hulp van vele kinderen nodig! Zo ook jouw hulp! In haar nieuwe duurzame voorleesboek neemt Beatrix de Bij jouw kind mee op avontuur in de natuur. Ze vliegt door het land op zoek naar bloemen, maar kan deze bloemen niet vinden. Na het prentenboek van Beatrix te hebben gelezen, kan jouw kind zelf de bij helpen! Met het Bijenhotel, bijgevoegd bij het boekje, kan jouw kind namelijk direct aan de slag. Plaats het bijenhotel buiten en biedt daarmee onderdak voor de bijen in Nederland. Zo vinden de bijen een rustplaats en kunnen daarna weer verder met hun magie te verspreiden, net als in het voorleesboekje van Beatrix de Bij! Avonturen meemaken met jouw kinderen


De Bij heeft jouw hulp nodig!

Het is belangrijk om het avontuur van Beatrix te volbrengen! De bijenpopulatie in Nederland wordt namelijk bedreigd. De verstedelijking in Nederland draagt niet bij aan het diner van de bijen. Het leefgebied van de bijen krimpt. Bijen in Nederland kunnen namelijk steeds minder vaak hun eten vinden en bloemen bestuiven.


Naast dat de bijen honger hebben door het moeilijk vindbare eten, wordt hun immuunsysteem hierdoor ook aangetast. De bijen worden minder sterk door de honger en zijn zo vatbaarder voor ziektes. Hierdoor versnelt het proces van het uitsterven van de bij. Iets dat we zeker moeten voorkomen omdat de bijen in Nederland erg belangrijk zijn voor het ecosysteem en de bestuiving van bloemen!


Gelukkig is er een kleine held opgestaan die de beweging om de bijenpopulatie in Nederland te redden is gestart: Beatrix de Bij! Beatrix heeft de hulp van jouw kind, ze kan deze missie namelijk niet alleen aan. Wordt jouw kind ook een natuurheld?

Wat kan jouw kind doen om de bij te helpen?

Het avontuur van Beatrix de Bij begint met haar duurzame voorleesboekje en zet zich voort met het DIY bijenhotel. Met het bijenhotel kun je een veilig onderkomen bieden aan de bijen in Nederland. De bijenfamilies in Nederland kunnen zo rusten en aansterken om daarna weer hun magische dans te doen. Het pakket van het prentenboekje voor kinderen en het bijenhotel op Toverkast.nl!
Order het duurzame voorleesboek van Beatrix de Bij nu op Toverkast.nl en red de Bij!