Puzzelen - Kidiyo
Mik mak muziek
november 19, 2018
E-boeken voor kinderen
november 28, 2018

Puzzelen


Puzzelen wordt al gedaan zolang de mensheid bestaat, vroeger ging het dan vooral om het in elkaar passen van stenen en scherven. De eerste echte legpuzzel is een in stukjes gesneden landkaart, deze is rond 1760 gemaakt. Puzzelen is een leerzame en vermakelijke bezigheid, voor zowel jonge als oude mensen. Tijdens het puzzelen wordt je geheugen uitgedaagd en het ruimtelijk inzicht getraind. Bij het Kidiyo Puzzelen online spel in de Kidiyo spelletjesapp voor kinderen blijf jouw kind uitgedaagd worden doordat de levels steeds moeilijker worden. Wil je weten hoe dit werkt? Lees dan verder.
 

Puzzelen

De puzzel die in Kidiyo wordt gespeeld is een legpuzzel. Verschillende stukken moeten in elkaar gelegd worden. Het puzzel spel in de spelletjesapp voor kinderen bestaat uit zes verschillende levels die steeds uitdagender worden en waarbij alle karakters voorbij komen. In de eerste levels missen er delen uit de afbeelding. Om de afbeelding compleet te maken, slepen de kinderen het missende plaatje in de afbeelding. Het wordt steeds moeilijker, omdat er steeds meer stukjes uit de afbeelding missen. Vanaf level 3 missen er geen stukjes meer, maar is de hele afbeelding in verschillende stukjes verdeeld. Om het wat makkelijker te maken, is op de achtergrond nog te zien hoe de afbeelding uiteindelijk moet worden. Bij hogere levels is de afbeelding niet meer te zien op de achtergrond. Hier worden de kinderen dus extra uitgedaagd, omdat ze zelf erachter moeten komen hoe de afbeelding eruit komt te zien en waar elk online puzzelstukje hoort. Het voorbeeld kan nog wel even bekeken worden door rechtsboven op het oogje te klikken. Binnen de levels worden de online puzzels moeilijker doordat er steeds grotere afbeeldingen worden verdeeld in steeds meer puzzelstukjes.
 

Hoe Puzzelen je brein uitdaagt…

 
 
 
 

Wanneer een kind gaat puzzelen, zal hij eerst goed naar de puzzelstukjes moeten kijken, om te bepalen waar het puzzelstukje in de online puzzel thuishoort. Een kind zal steeds beter worden in het waarnemen en ordenen van puzzelstukjes. Hierbij wordt ook het ruimtelijk inzicht getraind. De kinderen moeten, naast wat er op het puzzelstukje staat, ook goed naar de vorm van het puzzelstukje kijken, om te bepalen waar het zou kunnen passen. Dit zal in het begin, en vooral bij jonge kinderen, nog niet in één keer goed gaan, maar je zult zien dat ze hier snel beter in worden! Het ontwikkelen van ruimtelijk inzicht gebeurt spelenderwijs, maar is heel belangrijk bij het leren lezen, rekenen en schrijven. Het online puzzelspel in de spelletjes app van Kidiyo is dus niet alleen heel leuk maar ook leerzaam!

 

Het online puzzelen is voor jonge kinderen soms nog erg lastig en het zal vaak nog niet in een keer goed gaan. De jonge kinderen hebben de neiging om snel afgeleid te raken of op te geven, maar met puzzelen trainen ze hun concentratievermogen! Moedig ze aan om door te zetten en het nog eens te proberen. Zo wordt ook hun doorzettingsvermogen getraind. Zodra het voorbeeld op de achtergrond verdwijnt, wordt het geheugen van je kind nog meer gestimuleerd. Je kind zal het voorbeeld namelijk zelf moeten visualiseren om de puzzel compleet te krijgen.

Lees hier meer over andere spellen

Kidiyo Memory gameKlik hier voor meer informatie over de spellen
Kidiyo Biba Bellen bendeKlik hier voor meer informatie over de spellen
DierenspelKlik hier voor meer informatie over de spellen
Klik hier voor meer spellenKlik hier voor meer spellen