Mik mak muziek - Kidiyo
Kamishibai
november 19, 2018
Puzzelen
november 28, 2018

Mik mak muziek


Muziek luisteren doet veel met jonge kinderen. Vaak worden ze er blij en rustig van. Muziek luisteren zorgt ervoor dat ze ritmegevoel ontwikkelen. Door zelf muziek te maken stimuleren ze ook de creativiteit. Met Mik Mak Muziek mogen kinderen zich helemaal uitleven door muziek te maken met zelf opgenomen geluiden. Wil je weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees dan snel verder!

Mik mak muziek

Bij Mik mak muziek kunnen kinderen eigen muziek maken. Op het scherm is een muziekmachine te zien die makkelijk te bedienen is. Wanneer er op de play-knop gedrukt wordt, speelt er een voorbeeld muziekje af. Om zelf geluid op te nemen, druk je op één van de gekleurde microfoons. Druk vervolgens op de play-knop om je eigen gecreëerde muziekje te horen! Als je op het wijzertje klikt, hoor je een ritmische tik die de maat aangeeft. Kinderen kunnen gekke geluiden maken die ze vervolgens op verschillende ritmes kunnen afspelen. Alles is mogelijk! Daag je kind uit om zoveel mogelijk verschillende geluiden te maken.
 

Hoe Mik mak muziek je brein uitdaagt…

In het Mik mak muziek spel wordt je kind gevraagd om zelf geluiden te maken en deze op te nemen. Eerst zullen ze enige schaamte hebben, doe zelf daarom vooral mee! Het terughoren van hun eigen geluid vinden kinderen meestal al erg grappig, daarom is dit een aantrekkelijk spel voor kinderen. Doordat ze verschillende tonen en geluiden kunnen opnemen leren ze zelf muziek maken. Nadat ze de geluiden hebben opgenomen kunnen ze dit op verschillende manieren afspelen waardoor ze hun ritmegevoel stimuleren. Ze kunnen zelf geluiden maken, maar ook hun omgeving gebruiken door bijvoorbeeld op tafel te trommelen. Met een beetje creativiteit kunnen ze met attributen die ze om zich heen vinden hele mooie muziek maken!

Lees hier meer over andere spellen

Kidiyo Memory gameKlik hier voor meer informatie over de spellen
DierenspelKlik hier voor meer informatie over de spellen
KamishibaiKlik hier voor meer informatie over de spellen
Klik hier voor meer spellenKlik hier voor meer spellen