HopHopGroenteOp Spel - Kidiyo
Muziek luisteren
december 14, 2018
herfst buiten in de natuur
5x de natuur ontdekken samen met jouw kind
november 3, 2021

HopHopGroenteOp Spel

hophopgroenteop online spelletje

Gratis online spelletjesapp voor kinderen

 
 

HopHopGroenteOp is een leuk gratis spelletje in de Kidiyo app waar je leert hoe je jouw eigen groente kan kweken. In jouw eigen moestuin kan je jouw eigen geteelde groenten onderhouden. Je eigen groente verbouwen is heel leuk. Je beleeft een avontuur in de natuur en hierna kan je ook nog eens je eigen groente opeten. Eet jij je groente rauw of maak je er toch liever een lekker recept van?

HopHopGroenteOp Spel
Bij het HopHopGroenteOp online spel laat je jouw groente groeien door deze aandacht en liefde te geven met dit online spelletje. Je hebt keuze uit het spruitje, de paprika, de wortel, de broccoli, de biet en de pompoen. Plant de zaadjes in de grond met de schep. Door erop te klikken of te springen met je telefoon of tablet, krijgt jouw groente zonlicht en groeit de groente. Als de groente groot genoeg is krijgt hij een blij gezichtje en kan je de groente opeten met het door jou gekozen karakter. Als je kiest op de groente op te eten, kun je gelijk zien waar deze groente goed voor is. Na dit online spelletje is het natuurlijk leuk om zelf ook jouw eigen groente in het echt te gaan verbouwen!
Groente is goed voor jouw lichaam

Groente is goed voor jou. Wist je dat elke soort groente zo zijn specifieke positieve werking heeft op jouw lichaam? De verschillende groenten die je in dit gratis spel ziet geven deze goede bouwstoffen ook aan jouw lichaam. Na dit online spelletje gespeeld te hebben is het dus helemaal goed als jij zelf deze groenten gaat eten, jammie! De groenten in het spel hebben de volgende goede werking voor jouw lichaam:


  • Spinazie zorgt er bijvoorbeeld voor dat je groot en sterk wordt.
  • Van broccoli wordt je hart groter en blijft je hart gezond.
  • Wortels hebben een positief effect op je hersenen; eet dus veel wortels om super slim te worden.
  • Paprika helpt je lichaam om tegen bacteriën te bestrijden!
  • Een rode biet is goed om veel energie te krijgen, zodat jij lekker door kan sporten!
  • De pompoen is goed voor je ogen. Zo kan jij in het donker net zoals een uil heel goed zien!

Zelf groente verbouwen

In je moestuin kan je alle groenten verbouwen die jij wil. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardappels, sla, broccoli of wortels (net als in het gratis spel HopHopGroenteOp). Elke groente groeit in een ander deel van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan veldsla, die plant je 4 tot 8 weken voor de vorst begint voor het beste resultaat. Andere groenten hebben een andere planttijd, doe dus goed research naar hoe en wanneer de zaadjes te planten. Je plant zaadjes nooit te dicht op elkaar, dan kunnen de wortels met elkaar verstrengelen. Plant echter echt niet te weinig zaadjes, dan heb je namelijk minder kans dat jouw groente eruit komt groeien. Wanneer je jouw groente tuin plant, let dan ook goed op het weer. De regenhoeveelheid kan nog weleens verschillen. Wanneer het erg warm en droog is moet je jouw groente wellicht wat meer water geven. Geef echter niet te veel water, wanneer het veel regent hoef je dus geen water bij te geven. Groenten groeien niet zo goed als het te nat is.

Maar ook binnen kun je jouw eigen groenten verbouwen. Als je zaadjes in een potje doet en die ergens in de zon zet, denk bijvoorbeeld aan de vensterbank, kan je de lekkerste groente zelf kweken in jouw huis. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aardbeien, tomaten, paprika, aubergine en peperplantjes. Maar ook bladgroenten zoals en bieten kan je in jouw vensterbank laten groeien; net als in het online spel HopHopGroenteOp. Bladgroenten doen het overigens heel goed in een pot; een goede groente om mee te beginnen als jij jouw eerste groente gaat kweken.