5x de natuur ontdekken samen met jouw kind - Kidiyo
hophopgroenteop online spelletje
HopHopGroenteOp Spel
november 2, 2021
Activiteiten beleven met de dieren van Kidiyo
De leukste duurzame voorleesboeken
december 15, 2021

5x de natuur ontdekken samen met jouw kind

herfst buiten in de natuur

Samen de natuur ontdekken met jouw kind. Beleef samen avonturen in de natuur

Het zorgen voor de natuur is belangrijker dan ooit. Omgaan met de natuur kun je meemaken. Door avonturen te beleven samen met nieuwsgierige kinderen, kan het belang voor een gezonde aarde heel snel groeien. En wat is er leuker dan samen die avonturen in en met de natuur te beleven? Wij hebben 5 keer opgesomd wat jij kan doen om samen avonturen in de natuur te beleven.

1. Samen boekjes lezen


Ga samen een boekje lezen! Er zijn talloze verhalen waar avonturen in de natuur worden beleefd. Met verschillende natuur verhalen wordt spelen met de natuur een stuk leuker. Zo beleef je bijvoorbeeld samen met Walter de Walvis en Kelly de Krab de leukste onderwater avonturen die ook nog eens goed voor de natuur zijn. Samen lezen is leuk en voorlezen is ook nog eens goed! Daarnaast vind je in onze app ook de leukste e-boeken om samen te lezen. Ook kamishibai is leuk om online de avonturen van onze boeken samen te ontdekken.

Duurzame kinderboeken om voor te lezen
Kinderen uitje naar het strand

2. Ga naar buiten


Naast het lezen over de leuke avonturen die in de natuur te beleven zijn, is het natuurlijk ook heel leuk om daarna zelf die avonturen te gaan beleven! Ga in de herfst lekker naar het bos om verschillende bladeren en herfstattributen te vinden, hier kun je bijvoorbeeld een herfsttafel van maken! Ga in de winter lekker een winterwandeling maken door het witte landschap bedekt met sneeuw. De lente is ook een lekker seizoen om spelletjes buiten te spelen. In de zomer kan je bijvoorbeeld lekker naar het strand, neem een duik in de zee om zelf het leven onder water te ontdekken. Ook schelpen op het strand verzamelen is een hele leuke bezigheid.

3. Plastic soep opruimen


Nu we toch bij de zee zijn, kunnen we de zee zelf natuurlijk ook een handje helpen. Er beland heel veel afval en plastic van mensen in de zee. Dit is niet goed voor het onderwaterleven. Dieren zoals vissen en schildpadden kunnen hier bijvoorbeeld in verstrengeld raken of in stikken. Dat willen we natuurlijk graag voorkomen! Met een vuilniszak en een prikker kun jij je eigen steentje bijdragen tot het schoonhouden van het strand en opruimen van de zee. Help jij ook mee met Walter de Walvis om de plastic soep op te ruimen?

4. Verbouw je eigen groente

Je eigen groente verbouwen is heel leuk en ook nog eens lekker! Het is een heel leuk proces om je eigen groente en fruit te zien groeien. Dit kan zowel buiten maar als je geen tuin hebt kun je dit ook binnen doen! Daarnaast kom je hier ook een stapje dichter mee bij de natuur. Een erg leuk proces om samen mee te maken. Hierna kan je natuurlijk ook je eigen geteelde groente of fruit direct opeten of een lekker gerecht mee maken. Wordt jij een echte chef kok met jouw eigen geteelde groente? In onze app vind je een leuk spel om zelf te leren hoe je jouw eigen groente verbouwt: HopHopGroenteOp. Daarnaast is natuurlijk elk spel in de app leuk om samen te spelen.

5. Leef mee met de dieren


Dieren leven in de natuur. Vooral in landen met veel natuur leven veel dieren nog in vrijheid. In Nederland is dit een wat beperkter aantal, mede omdat hier ook veel mensen leven. Dieren leren kennen en hun leefgebied te waarderen is heel leuk. Je kunt zelf op avontuur gaan in de natuur om alle dieren en insecten te ontdekken in Nederland. In het bos vind je bijvoorbeeld heel veel insecten. Daarnaast kan je ook in onze app gratis spellen spelen om online met dieren te spelen. In de Kidiyo app kan je zelf leren over de dieren met ons dierenspel. De Kidiyo dieren kunnen niet wachten om met jou te spelen!