Duurzame natuur avonturen - Kidiyo
Kidiyo app
Kidiyo: de leukste kinderspelletjes app
januari 11, 2022
Natuur avonturen voor kinderen met de kidiyo dieren
Ontmoet de Kidiyo dieren
februari 21, 2022

Duurzame natuur avonturen

Beatrix de Bij kind eet honing

Is jouw kind ook een natuurheld?

Samen redden we de natuur. De Kidiyo karakters beleven de leukste avonturen in de natuur. Door de duurzame prentenboekjes voor te lezen of de spelletjes app te spelen, beleven jij en jouw kind het avontuur samen met de Kidiyo dieren. De Kidiyo dieren beleven allemaal andere avonturen in de natuur om de problemen die zij tegenkomen op te lossen. De natuur is veelzijdig en daarmee zijn er ook zoveel verschillende avonturen in de natuur te beleven. Ga dus vooral met het lezen van de duurzame kinderboeken samen echt de natuur in! Zo beleven jij en jouw kind de leukste tijd samen. Wij hebben de leukste plekken in de natuur om avonturen te beleven voor jou op een rijtje gezet:

1. De zee

Er leven veel dieren in de zee. Walter de Walvis en Kelly de Krab beleven in hun duurzame kinderboeken ook leuke avonturen onder water. Nederland ligt natuurlijk ook aan de zee! Jij kunt dus ook gemakkelijk jouw eigen natuur avonturen beleven. Ga lekker met jouw kind naar de zee en ontdek wat er allemaal te beleven is. Je vindt bijvoorbeeld veel spullen van mensen op het strand en in het water, ruim deze op net als Walter de Walvis in zijn kinderboek. Ook schelpen op het strand verzamelen is erg leuk of met het zand spelen. Welk avontuur gaan jij en jouw peuter/kleuter beleven op het strand?


kind zit in het zand bij de zee

2. De lucht

In de lucht zijn andere avonturen te beleven dan in de zee. Hier leven andere dieren natuurlijk. Beatrix de Bij is een van die dieren: ze is helemaal thuis in de lucht. In haar duurzame prentenboek voor kinderen beleeft zij leuke avonturen in de lucht. Beatrix is op zoek naar bloemen om op te dansen en haar magie uit te kunnen voeren. In het duurzame voorleesboek van Beatrix de Bij beleef jij het avontuur met haar en jouw peuter/kleuter. Daarnaast kan jouw kind in de Kidiyo app jouw eigen Beatrix maken met de DIY video. Beleven jij en jouw kind dit avontuur samen met Beatrix de Bij? Koop dan binnenkort haar kinderboek bij Toverkast.nl.


Beatrix de Bij honing

3. Het bos

Tussen de bomen in het bos zijn ook hele leuke avonturen te beleven. Elk seizoen ziet het bos er ook heel anders uit. Het volgen van deze verschillen is erg interessant en leert jouw peuter of kleuter veel over de natuur. In de herfst zijn er bijvoorbeeld veel bladeren, nootjes en takjes te vinden. Het is erg leuk om die te verzamelen en ermee te knutselen of bijvoorbeeld een herfsttafel te maken. Daarnaast is het natuurlijk ook altijd lekker om een frisse neus te halen in het bos en een lekkere wandeling te maken. Mick de Kikker beleeft in zijn gratis e book leuke avonturen in het bos.Download de Kidiyo app om samen met hem en jouw kind het avontuur mee te beleven.