Kidiyo: de leukste kinderspelletjes app - Kidiyo
Activiteiten beleven met de dieren van Kidiyo
De leukste duurzame voorleesboeken
december 15, 2021
Beatrix de Bij kind eet honing
Duurzame natuur avonturen
januari 24, 2022

Kidiyo: de leukste kinderspelletjes app

Kidiyo app

Activiteiten voor kleuters

Ben jij op zoek naar leuke apps voor kinderen? De Kidiyo app is de leukste app voor peuters en kleuters. In de app ga je samen met de Kidiyo dieren op avontuur. Deze avonturen worden op verschillende manieren aangeboden aan jouw peuter en/of kleuter. Jouw kind leert zo de verschillende dieren spelenderwijs kennen en spelen in de natuur is natuurlijk het allerleukste. Je vindt de leukste digitale spelletjes voor kinderen in de Kidiyo app. Wij hebben de leukste 4 tips uit onze app voor jullie opgesomd!

1. Digitale prentenboeken voor kinderen
In de Kidiyo app staan leuke boeken om te lezen. Met deze gratis e books lees jij je kind de leukste verhalen voor. Help jij vanavond Walter de Walvis met het schoonhouden van de zee? Of help jij Beatrix de Bij met het vinden van lekkere bloemen? De Kidiyo dieren maken leuke natuur avonturen mee in hun digitaal prentenboeken. Kies ervoor om de boeken online voor te lezen of laat ze voorgelezen worden in de app.

2. DIY knutselen met kinderen
Wie is jouw favoriete Kidiyo karakter? Je knutselt ze na in de app met onze DIY knutsel video’s. De video’s zijn zo gemaakt dat peuters en kleuters deze knutselprojecten zelf kunnen maken! Zodra het buiten kouder wordt, is knutselen met peuters of knutselen met kleuters een leuke activiteit om te doen. Zo beleef je samen zowel online als offline avonturen in de natuur. Maak bijvoorbeeld een eigen boekenlegger van Mick de Kikker voor in één van jouw kinderboeken. Of maak Beatrix de Bij na en ga zelf ook op zoek naar bloemen! De avonturen van de Kidiyo dieren beleef je zelf met de knutselideetjes die je in de app kan vinden. Welke maak jij vandaag na? We vinden het natuurlijk heel leuk als je het resultaat van jouw knutselproject met ons deelt!

3. Kinderspelletjes online
Er zijn een hoop leuke kinderspelletjes apps. De leukste spelletjes voor kinderen vind je natuurlijk in de Kidiyo app . Alle spelletjes beleven een avontuur in de natuur. HopHopGroenteOp is bijvoorbeeld een leuk gratis spelletje waar jouw peuter leert eigen groente te kweken. In de beestenboel maakt jouw kleuter kennis met wilde dieren en in de kinderboerderij maakt jouw kind kennis met dieren van de kinderboerderij. De geluiden van de dieren vormen de basis van deze spellen.

4. Kamishibai kinderboeken
Ken jij Kamishibai al? Dit is een vertelvorm die oorspronkelijk uit Japan komt. De prentenboeken voor kinderen van de Kidiyo dieren worden met deze voorleestechniek in leuke filmpjes voorgelezen. Deze filmpjes zijn af te spelen in de app. Jouw peuter of kleuter maakt op deze manier de avonturen van de Kidiyo karakters op een andere manier mee. De leuke boeken zijn dus niet alleen als digitaal voorleesboek te vinden in onze app, maar ook als Kamishibai filmpje kunnen jouw kinderen de leukste avonturen in de natuur beleven.

Kamishibai
Waarom onze spellen zo leerzaam zijn?