Mylo Freeman: "Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen" - Kidiyo
Bang dat jouw kind een screen zombie wordt?
april 11, 2018
Bied je kind de helpende hand
mei 31, 2018

Mylo Freeman: “Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen”

Goede verhalen zorgen voor gelukkige en gezonde kinderen.

Zoals je wellicht weet hebben verhalen, of ze nu bekeken of voorgelezen worden, een grote invloed op het leven van kinderen (en volwassenen!)! Vaak maken kinderen door middel van verhalen voor het eerst kennis met de wereld om hen heen en leren ze zo de plaats die ze er zelf in innemen kennen.

Een fascinerend verhaal wakkert de nieuwsgierigheid van kinderen aan om meer te willen leren en ontdekken. Het kan ze ook geruststellen en ze meer zelfvertrouwen geven in het echte leven. Kortom, het horen van goede verhalen op jonge leeftijd draagt bij aan het welzijn van ons allemaal.

En aangezien het welzijn van kinderen een van onze speerpunten is, zal het dus geen verrassing zijn dat we graag met geweldige verhalenvertellers werken. Met trots presenteren we het werk van auteur en illustrator Mylo Freeman, en haar personage prinses Arabella, dat kinderen begeleidt in de wereld van Kidiyo.
Verhalen in vele vormen

Verhalen gebaseerd op personages zorgen ervoor dat kinderen makkelijker verbanden kunnen leggen, en dat geldt ook voor leren aan de hand van personages, zoals Arabella. Kinderen kunnen samen met Arabella op verschillende manieren avonturen beleven in de Kidiyo app: samen met Arabella leuke en educatieve spelletjes spelen, een e-boek lezen, of luisteren naar een verhaal dat door Mylo wordt voorgelezen. Dit zorgt voor een gevoel van vriendschap en vertrouwen met “leren door te spelen” als automatisch gevolg.

Lees hieronder verder over de verschillende verhaal vormen:


Kamishibai voorgelezen door Mylo

De Arabella Kamishibai filmpjes zijn een ervaring op zich. Mylo laat de Arabella prentenboeken zelf aan de kinderen zien en leest deze voor. Dit is om meerdere redenen goed voor ze. Allereerst zorgt het voor plezier en vermaak, wie houdt er nou niet van verhaal voorgelezen te krijgen?! Verder versterkt het feit dat het verhaal verteld wordt het vermogen van een kind om te leren luisteren. Kinderen maken kennis met de klanken van woorden en krijgen zo vertrouwen in het praten. Daarnaast biedt het kinderen een fantastische en sociale ervaring om Mylo te zien voorlezen speciaal voor hen alleen!


Prinses Arabella e-boeken

E-boeken zijn een unieke manier om de prinses Arabella prentenboeken digitaal aan te kunnen bieden . Lees de inspirerende verhalen, bekijk de rijke illustraties, en maak vooral gebruik van de extra functies van de app. Je kunt er namelijk voor kiezen om je kind zelf voor te lezen, waardoor deze door het volgen van de tekst woorden kan leren. Ook kun je de tekst verbergen en naar Mylo's stem luisteren. Er is zelfs een handige functie om het verhaal automatisch af te spelen, waarbij Mylo het kind voorleest en de pagina's automatisch worden omgeslagen. De e-boeken geven kinderen alle voordelen van het lezen van papieren boeken, zoals aandachtig leren luisteren en het fantasie vermogen versterken, maar met het gemak van het digitale platform met alle extra functies.