Kamishibai - Kidiyo
Dierenspel
november 7, 2018
Mik mak muziek
november 19, 2018

Kamishibai


Een Kamishibai is een houten theater waarin vertelplaten worden tentoongesteld. Kijken naar een Kamishibai video is anders dan kijken naar een normale televisie. Het is rustiger en creëert een leuke en ontspannen sfeer voor de kleine luisteraar. Kinderen zijn gefascineerd door de wisselende platen en zijn nieuwsgierig naar de volgende tekening. Naast dat het voor kinderen dus een leuke, ontspannen ervaring is, is het ook erg leerzaam. Tijdens het kijken en luisteren naar een Kamishibai trainen kinderen hun executieve functies. Wil je weten hoe dit precies gebeurt? Lees dan snel verder!
 

Kamishibai

De Kamishibai komt oorspronkelijk uit Japan en wordt daar ook wel een Butai genoemd. Het werd rond 1930 bedacht in een boeddhistische tempel. Kamishibai betekent letterlijk ‘papiervoorstelling’. De verteller leest het verhaal voor terwijl de platen in de Kamisibai worden getoond en gewisseld. Bij Kidiyo hebben we een moderne draai gegeven aan de Kamishibai. Je kunt bijvoorbeeld de Kamishibai van een van de Kidiyo karakters bekijken! Het is dan ook zeker aan te raden om in plaats van de video afleveringen te kijken, een keer af te wisselen met een rustige Kamishibai. Kinderen leren ten slotte door herhaling! En wat is nu beter dan hetzelfde verhaal , dat op een net iets andere manier wordt verteld?

 

Hoe de Kamishibai je brein uitdaagt…

 
 

Doordat de Kamishibai langzamer is dan normale video’s, worden kinderen uitgedaagd om langer hun aandacht erbij te houden. Zeker in deze tijd, van razend veel prikkels, wordt het voor kinderen steeds moeilijker om hun aandacht vast te houden. Naast dat het voor kinderen ontzettend leuk is om de Kamishibai te kijken, trainen ze hun aandacht, moeten ze hun nieuwsgierigheid de baas zijn en ontdekken ze een nieuwe wereld. Hierdoor leren ze zich niet alleen te verplaatsen in een ander persoon, maar komen ze ook met onbekende situaties in aanraking. De leesbevordering wordt hierdoor gestimuleerd en het kan bijvoorbeeld de woordenschat vergroten.

Lees hier meer over andere spellen

Kidiyo Memory gameKlik hier voor meer informatie over de spellen
Kidiyo Biba Bellen bendeKlik hier voor meer informatie over de spellen
Kidiyo muziek makenKlik hier voor meer informatie over de spellen
Klik hier voor meer spellenKlik hier voor meer spellen