Bang dat jouw kind een screen zombie wordt? - Kidiyo
Kidiyo op de Negenmaandenbeurs!
februari 20, 2018
Mylo Freeman: “Kinderen hebben behoefte aan zowel spiegels als ramen”
mei 15, 2018

Bang dat jouw kind een screen zombie wordt?

We lezen er allemaal over, het mogelijk negatieve effect van technologie op kinderen. De angst van elke ouder voor zijn/haar kind! Het beeld van onze kinderen als zombies met continue gebogen rug en telefoons in hun handen zien we als een spookbeeld! Bij Kidiyo worden we daar ook vaak naar gevraagd, maar wist je dat digitale media kinderen juist kan verbinden met de echte wereld?

Bij Kidiyo geloven wij dat er een alternatief is! Met het Mini Avontuur, één van onze nieuwste items in de app, inspireren we kinderen om niet alleen op de tablet te spelen maar ook om de wereld te ontdekken en om zich heen te kijken! Ons doel is om online media te gebruiken om kinderen weer te verbinden met de echte wereld. Elk Mini Avontuur begint op het scherm maar zal zich vervolgens op een leuke en dynamische manier verplaatsen naar de echte wereld. Om daar verder te spelen. Ook de echte wereld met jouw kind beleven? Kidiyo heeft genoeg ideeën hoe!

Bij ieder Mini Avontuur zal steeds een nieuw thema worden geïntroduceerd. Misschien heb je het eerste Mini Avontuur “Ruimteschip” al met je kinderen gespeeld. Dit avontuur leidt tot offline spelen en discussies over de ruimte, maar het belangrijkste is dat het Ruimte Mini Avontuur de fantasie aanspreekt.Hoe werkt het Mini Avontuur?

Een avontuur dat je naar de sterren meeneemt zonder je huis te hoeven verlaten, werkt - geloof het of niet - in 3 simpele stappen:

Introductie van het thema. Dit keer: De Ruimte
Nadat ze hun cadeau op het scherm hebben uitgepakt (iedereen is gek op cadeaus!) komt er een ruimteschip tevoorschijn. Alles over de ruimte wordt op een simpele manier, vanuit een kinderlijk oogpunt, uitgelegd. Bij sommige kinderen zal dit meer vragen oproepen. Nieuwsgierigheid is fantastisch, deel dit enthousiasme!
Kinderen hebben de leiding - fantasierijk spelen
Als het ruimteschip is gebouwd worden de astronauten gevraagd om aan boord te stappen. Om de lancering nog spannender te maken, hebben we een korte video toegevoegd met echte beelden van de lancering van een ruimteschip. De tablet/telefoon verandert vervolgens in een bedieningspaneel waarmee ze het ruimteschip kunnen besturen. De geluidseffecten en kleuren voegen een spannende sfeer toe in het zelfgebouwde ruimteschip. Daarnaast worden er een aantal extra leermomenten en problemen gepresenteerd om hun fantasierijke spel te stimuleren. De technologie doet een stap terug, want het avontuur ligt nu in de handen van jouw kind. Ze spelen actief met technologie in de echte wereld.3: Stel open vragen
Stel open vragen om je kind te stimuleren: “Waar zullen we naartoe gaan?” “Wat betekent dit gekke geluid?”

4: Samen tijd doorbrengen
Alleen al de ervaring om samen het Mini Avontuur aan te gaan is een geweldig moment om de band met je kind te versterken. Het is een fantastische manier om te ontdekken wat er in een kinderhoofd omgaat.

5: Niets is fout, elke vorm van fantasie is altijd geweldig!
Laat kinderen zelf de leiding nemen om het ruimteschip te bouwen en wees samen trots op wat ze gecreëerd hebben. Als ze in niets anders dan een stoel naar de ruimte willen vliegen, dan is dat ook goed!

Nu heb je alle informatie om het Ruimte Mini Avontuur aan te gaan, 3, 2, 1 lift off!