FAQ - Over Kidiyo - Kidiyo
 

Over de Kidiyo App

1Wat is Kidiyo?
Kidiyo is de leukste digitale combinatie van leren en spelen voor jonge kinderen in een veilige, alles-in-één app. Met Kidiyo kunnen kinderen spelen met de leukste personages en samen op avontuur gaan. Nu technologie niet meer weg te denken is uit de huidige maatschappij, zijn wij in Kidiyo erop gebrand om de positieve invloed van media te gebruiken. En leren voor kinderen middels media niet alleen makkelijker maar ook leuker te maken.
2Voor welke leeftijd is Kidiyo?
Kidiyo is voor kinderen van 2 tot 6 jaar. Dit komt omdat wij de allerjongsten een veilige online omgeving willen bieden. Wij raden wel aan om pas vanaf 2 jaar digitale media echt te gebruiken, vanaf deze leeftijd draagt het daadwerkelijk iets bij aan de ontwikkeling. Kinderen worden geboren in een wereld met veel digitale media. Aan ouders de belangrijke taak om kinderen te begeleiden om digitale media op een positieve en veilige manier te gebruiken.
3Waarom bouwen jullie een app als jullie willen dat kinderen minder digitaal gaan spelen?
Het lijkt wat tegenstrijdig we bouwen een app maar we willen eigenlijk dat kinderen weer meer offscreen gaan spelen. In dit tijdperk is er geen ontkomen aan digitale media. Kinderen zullen hoe dan ook opgroeien met media om zich heen en de aantrekkingskracht tot een televisie, tablet of telefoon is nou eenmaal groot. Hier moeten we dan natuurlijk ook gebruik van maken. Dit doet Kidiyo door bijvoorbeeld Mini Avonturen, waarbij je eerst op onscreen op een tablet speelt om vervolgens offscreen verder te spelen. Wil je meer weten over de Mini Avontuur. Klik dan hier.
4Wat is jullie missie?
Kidiyo is gemaakt met het doel om een veilige digitale omgeving aan te bieden aan de jongste kinderen. Het idee is ontstaan doordat we merkten dat ouders vaak gratis apps downloaden voor hun kinderen, vol met advertenties, in-app aankopen en apps waar kinderen gemakkelijk uit de app kunnen komen en door de telefoon kunnen rondzwerven. Dat vrolijke ING icoontje blijkt op de een of andere manier erg aantrekkelijk voor kinderen! Het kijken van filmpjes op Youtube gaat gepaard met leeftijd ongepaste advertenties. Het probleem is overduidelijk maar de oplossing was er nog niet. Nu nog zijn wij hard bezig met het verder ontwikkelen van Kidiyo en deze veilige online omgeving uit te breiden.
5Wat gebeurt er met de foto’s en geluidsopnames die mijn kind maakt in de app?
De stemopnames en foto’s staan enkel in de Kidiyo app opgeslagen en alleen door jou en je kinderen te bekijken. Deze worden niet opgeslagen of verspreid via internet. Bijvoorbeeld in het Mik Mak Muziek spel worden kinderen gevraagd om stemopnames te maken, waar ze vervolgens zelf muziek mee kunnen maken. In Arabella’s Beestenboel worden kinderen gevraagd om foto’s te maken van dieren die ze gezien hebben of hebben geknutseld. Deze foto’s worden alleen in het Kidiyo fotoalbum bewaard en komen niet online terecht.
6Hoe neem ik contact op met Kidiyo?
Je kunt contact opnemen via het contactformulier.

Of telefonisch op 070-3120312

Of via Whatsapp op 06-45455135