Arabella boeken komen digitaal tot leven - Kidiyo
Bied je kind de helpende hand
mei 31, 2018
Ben jij op zoek naar entertainment voor de kinderen tijdens de zomervakantie?
juli 25, 2018

Arabella boeken komen digitaal tot leven

Een magisch boek dat zichzelf voorleest en zijn eigen pagina’s omslaat. Wie wilt dat nu niet?

De nieuwe e-boeken in de app hebben deze unieke functies, die speciaal voor Kidiyo zijn gebouwd. De prachtige prentenboeken van Prinses Arabella geschreven door Mylo Freeman kunnen nu digitaal in de Kidiyo app worden gelezen.

We zijn natuurlijk grote fans van de klassieke manier van voorlezen, samen een verhaal lezen voor het slapengaan. Dit mooie moment tussen ouder en kind willen wij zeker niet verliezen, sterker nog, we denken dat als je de nieuwe e-boek functies op de juiste manier gebruikt het een nog specialer moment kan worden!

Schrijver Mylo Freeman en haar vrolijke prinses Arabella

Prinses Arabella, de populaire kinderboekenreeks van Mylo Freeman, is in 10 verschillende talen vertaald en is populair over de hele wereld. Door deze verhalen naar de digitale wereld te brengen, willen we al het moois van de prentenboek versies behouden, maar gecombineerd met de extra functies die technologie te bieden heeft.

Zodra je een Arabella-boek ziet, sta je versteld van de kleurrijke illustraties. De hoofdpersoon, een kordaat prinsesje, pakt de aandacht van je kinderen en neemt ze mee op leuke avonturen. Haar avonturen zijn altijd leuk en tegelijkertijd leerzaam voor kinderen. Bekijk onze blog met Mylo waarin zij vertelt over haar inspiratie voor creëren van Arabella en hoe zij een positieve invloed is voor kinderen over de hele wereld.

Onlangs hebben we het eerste Arabella e-boek uitgebracht, "Prinses Arabella is Jarig", maar in de nabije toekomst zal de hele reeks beschikbaar komen in de Kidiyo-app.

Unieke functies van het Kidiyo e-boek

Automatische voorlezen

Op magische wijze voorgelezen worden door een boek!

Door deze optie te kiezen kunnen kinderen het boek ervaren alsof ze voorgelezen worden door de auteur zelf. De innemende en warme stem van Mylo Freeman leest voor en het e-boek slaat automatisch op het juiste moment zijn pagina’s om. Deze ervaring is vergelijkbaar met het lezen van het boek voor je kind, maar is handig als je je handen vol hebt, zoals in de auto, of als je weinig tijd hebt en bijvoorbeeld net staat te koken. Daarnaast is het natuurlijk beter dan passief een filmpje kijken.

Lees mee

Een digitale versie van klassieke ervaring

Natuurlijk lees je liever zelf je kind voor, hiervoor hoef je alleen maar de instelling "Meelezen" te gebruiken. Zet het geluid uit en je kunt lezen zoals je een normaal boek zou voorlezen. Het luisteren naar verhalen is geweldig voor de jongste kinderen. Door hen in contact te brengen met afbeeldingen en het gesproken verhaal, stimuleer je al de hersenen. Het voorlezen is een speciaal moment tussen ouder en kind die de band enorm versterkt. Het is een stille, kalmerende activiteit die een beroep doet op geduld en verbeeldingskracht van zowel ouder als kind.

Tekstvenster

De woorden op of naast de pagina

Aan de bovenkant van het scherm vind je een klein venster, waarin de tekst van het boek wordt weergegeven. Door te swipen kun je door de woorden scrollen. Deze functie kan ook worden verborgen, bijvoorbeeld als je de illustraties beter wilt bekijken of als je alleen naar Mylo's stem wilt luisteren. Door het op het scherm te tonen kunt u voorlezen en worden kinderen vertrouwd met woorden.

Probeer het bonus Vertel Spel

Bonus
Gebruik het e-boek als een spel, let op dit kan leiden tot hilarische resultaten. Eerst verberg je het tekstvenster van het e-boek scherm en demp je het geluid, zodat je Mylo's voice-over niet kunt horen. Lees het boek en het spel kan beginnen - kinderen kunnen namelijk proberen het verhaal zelf te vertellen! Dit kunnen ze doen doordat ze een deel van het verhaal hebben onthouden maar nog leuker is het als ze zelf hun eigen fantasie gebruiken. Kinderen kunnen nieuwe verhalen bedenken die bij de foto's passen. Fantastisch voor creativiteit maar ook voor het geheugen, spreekvaardigheid en sociale interactie. Je zult je verbazen over de onderwerpen die in kinderhoofden omgaan en over de grappige resultaten. Vergeet dan ook zeker niet om het hier naderhand ook over te hebben.
Wil je meer weten over de effecten van lezen op de ontwikkeling van kinderen? Klik hier

Ontmoet Mylo op de Kinderboekenparade

Kom langs en ontmoet Mylo Freeman komende zondag 10 juni bij de Kinderboekenparade, een geweldig verhalen-evenement voor kinderen. Neem om 14.30 uur deel aan haar workshop "Kleurrijk", over tekenen en aquarel schilderen. Daarna zal ze Mylo ook nog beschikbaar zijn om boeken voor kinderen (en ook volwassenen!) te signeren.

Als je langskomt bij het MediaLab, kun je de volledige Kidiyo-app bekijken op een tablet. Drie Arabella-spellen, waaronder het nieuwe Arabella e-boek, zullen ook te spelen zijn op de onze touchtable.

De Kinderboekenparade vindt plaats op zondag 10 juni vanaf 11 uur, bij het Kinderboekenmuseum, direct naast Haag Centraal station. (Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE, Den Haag).

Kijk voor meer informatie op: https://www.kinderboekenmuseum.nl