Dierenspel - Kidiyo
Biba Bellen Bende menu Kidiyo
BiBa Bellen Bende
oktober 22, 2018
Kamishibai
november 19, 2018

Dierenspel


Het dierenspel in de gratis Kidiyo spelletjesapp voor kinderen is een vrolijk online spel waarin kinderen op een speelse manier kennis kunnen maken met het dierenrijk, de dieren en dierengeluiden. Het spel bestaat uit zes verschillende levels waarin kinderen worden gevraagd om interactief vragen te beantwoorden over hoe de dieren eruitzien, welke geluiden ze maken en nog veel meer. De levels worden steeds uitdagender en vergen een actieve deelname door middel van geluidsopnames en het maken van foto’s. Een leerzame game die de ontwikkeling van het geheugen en de taal ondersteunt; en ook nog eens erg leuk is om samen te spelen!
 

Dierenspel

De dierengame bestaat uit zes verschillende levels die steeds uitdagender worden. In de kinderboerderij worden er 6 boerderijdieren behandeld: koeien, schapen, varkens, eenden, paarden en kippen. In de beestenboel versie komen andere dieren voor: tijgers, papegaaien, ijsberen, olifanten, krokodillen en apen. In level 1 worden kinderen gevraagd om het juiste dier bij het geluid te vinden, waarbij ze uit steeds meer dieren moeten kiezen. In het tweede level worden kinderen gevraagd om het juiste dier samen te stellen, waarbij de combinaties steeds veranderen. In het derde level gaat het om de leefomgeving van een dier, waarin het kind door vrolijke animaties leert waarom een dier ergens wel of niet leeft. In het vierde level moeten de kinderen het juiste voer selecteren en vervolgens mogen ze de dieren te eten geven. In dit level is een tel-element toegevoegd. In het vijfde level worden er andere associaties met de dieren behandeld, zoals het feit dat melk van de koe komt, en eieren van de kip. In het laatste level krijgen de kinderen de opdracht om de relatie met de buitenwereld te leggen. Ze moeten op zoek gaan naar het dier in hun eigen omgeving. Dit kan bijvoorbeeld op de kinderboerderij zijn, maar het kan ook op televisie of in een voorleesboek zijn. Door er een foto van te maken bouwen ze een collectie aan beeldmateriaal op waar ze altijd weer naar terug kunnen kijken.
 

Hoe het Dierenspel je brein uitdaagt…

Bij Kidiyo geloven we in actief en speels leren, waarbij de eigen deelname van het kind centraal staat. Wanneer kinderen actief iets moeten doen met de geleerde informatie, blijft dit veel beter hangen dan wanneer ze passief informatie moeten verwerken. In het online dierenspel hebben we dit toegepast door kinderen in elk level op een nieuwe manier te vragen de informatie terug te koppelen. In level 1 mogen kinderen bijvoorbeeld het geluid dat ze zojuist hebben gehoord zelf opnemen en terugluisteren. In levels 3 en 4 moeten kinderen eerst het juiste antwoord selecteren, waarna ze nog een taak krijgen zoals het dier te eten geven, of het juiste aantal eieren in een mandje leggen. Herhaling doet wonderen voor de ontwikkeling van het geheugen, en door de variatie in interacties blijft het interessant. Niet alleen een leuk maar ook leerzaam spelletje voor jouw kinderen tussen de 2 en 6 jaar dus!

 

Een van de belangrijkste doelen van Kidiyo is om een connectie te leggen tussen de digitale en de echte (analoge) wereld; tussen de online en offline wereld. Ook het dierenspel in de gratis spelletjesapp van Kidiyo hanteert deze visie op verschillende manieren. In het laatste level worden kinderen gevraagd om actief een connectie te leggen tussen de online geleerde informatie en de offline wereld door op zoek te gaan naar de dieren in hun omgeving. Hierin kunnen kinderen zelf zo creatief zijn als ze willen, ze mogen ook een tekening van het dier maken en hier een foto van maken. Deze actieve houding zorgt niet alleen voor plezier, maar stimuleert ook de creativiteit.


In de verschillende levels worden allerlei aspecten van de dieren behandeld, die het plaatje voor kinderen compleet maken. Ook worden er in het online spel in de spelletjesapp op subtiele wijze rekentermen gebruikt, zoals laag en hoog, klein en groot, en voor en achter. De verwerking van deze educatieve waarde is in samenwerking met opvoedkundigen en pedagogen samengesteld en bevordert het taalbegrip van jonge basisschoolkinderen.

Het dierenspel in de spelletjesapp voor kinderen zit vol met leuke animaties, die kinderen met humor laten zien waarom een bepaalde omgeving bijvoorbeeld wel of niet geschikt is voor het dier. De animaties reageren op de acties van de gebruiker en brengen het spel tot leven. Op deze manier proberen we de kinderen op een plezierige manier te laten leren.

Lees hier meer over andere spellen

Kidiyo Memory gameKlik hier voor meer informatie over de spellen
Kidiyo Biba Bellen bendeKlik hier voor meer informatie over de spellen
Final icons games_Mini AdventureBinnenkort is er meer informatie te vinden
Klik hier voor meer spellenKlik hier voor meer spellen