5 manieren om te verbinden met jouw kind - Kidiyo
Natuur avonturen voor kinderen met de kidiyo dieren
Ontmoet de Kidiyo dieren
februari 21, 2022
Samen op avontuur en leer over de bij
Red de bijenpopulatie samen met Beatrix de Bij
maart 17, 2022

5 manieren om te verbinden met jouw kind

Band tussen ouder en kind versterken

De band tussen ouder en kind is er zeker één om te koesteren!

Er wordt vaak gedacht dat kinderen anders in het leven staan dan volwassenen. Het is goed om als ouder altijd in contact te blijven staan met jouw kind. De puberteit zal een stukje makkelijker worden als je vanaf jongs af aan al verbindt met jouw koter. En naast dat het handig is om te blijven verbinden met jouw kind, is het natuurlijk ook nog eens heel leuk! Avonturen meemaken met jouw kinderen schept een band en levert hele leuke momenten samen op. Wij hebben een aantal manier om te blijven verbinden met jouw kind voor jou op een rijtje gezet:

1. Door samen te praten

Communicatie is een belangrijk onderdeel van elke relatie. Zo ook de relatie tussen ouder en kind. De woordenschat van kinderen wordt sterk bevorderd door de communicatie tussen ouder en kind. Kinderen hebben een grote fantasie en vaak veel verhalen die ze graag willen vertellen. Het delen van deze verhalen uit het kinderbrein, maar ook gedachten en gevoelens, maakt de verbinding tussen ouder en kind sterker. Communiceren is natuurlijk geven en nemen. Vertel daarom zeker ook zelf jouw gevoelens, gedachten en verhalen aan jouw kinderen. Dit zullen ze zeker waarderen en zal de band tussen ouder en kind ten goede komen!


2. Door samen voor te lezen

Samen een voorleesboek met jouw kind lezen versterkt de band tussen ouder en kind. Voor het slapengaan een voorleesboekje lezen zorgt ook nog eens voor een goede nachtrust en fijne dromen voor jouw kind. Ben je nog op zoek naar leuke duurzame voorleesboekjes die leiden tot fijne dromen voor jouw kind? Kidiyo heeft er een aantal die zeker het lezen waard zijn!


3. Door samen op pad te gaan

Door samen avonturen in de natuur mee te maken met jouw kind, maak je samen herinneringen. Deze herinneringen zullen door je kind gekoesterd worden. Daarnaast verstrekt het de band tussen ouder en kind ook enorm. Ga dus lekker op pad en beleef samen de leukste avonturen! En heb je ideeën nodig voor leuke activiteiten om samen te beleven? Kidiyo heeft de leukste voor jou op een rijtje gezet!


4. Door samen te knuffelen

Knuffelen is over het algemeen goed voor de band tussen de knuffelaars. Dit is dus ook zeker van toepassing op de band tussen ouder en kind! Gevoelens van rust en verbondenheid komen vrij bij knuffelen. Door regelmatig te knuffelen zal jouw kind zich meer op zijn/haar gemak voelen bij jou. Alleen maar voordelen dus! Geef jouw peuter/kleuter vandaag daarom nog een extra knuffel!


5. Door samen te puzzelen

Puzzelen is een activiteit voor jong en oud. Ideaal dus om samen met jouw kind te doen! Voor jouw peuter zijn er puzzels met grotere stukken, maar naarmate kinderen groter worden, worden de stukjes steeds kleiner. Bij puzzelen gebruik je ook nog eens voor een fitter brein. Het helpt bijvoorbeeld bij het trainen van je geheugen. Voor kinderen (en natuurlijk ook voor jou als ouder) dus naast een leuke, ook een leerzame bezigheid. Wie wil er nou niet leren door te spelen! In de Kidiyo app vind je de leukste online gratis puzzels, om alvast mee te beginnen!Download de Kidiyo app voor de leukste spellen om met jouw kind te verbinden.